Most Broken Champions in the NEW LoL Arena Mode.png

De beste kampioenen in LoL Arena

By | updated On Nov 30, 2023, 4:49 PM UTC

Inhoud

Ben je klaar om het slagveld te domineren in League of Legends? Nou, zet je gamegezicht op want we staan op het punt om de spannende wereld van de LoL Arena in te duiken!

Patch 13.14 heeft een aantal spannende veranderingen gebracht in de toch al intense lol arenamodus. Riot Games heeft onvermoeibaar gewerkt om de gameplaymechanieken te verfijnen, kampioenen in balans te brengen en spannende nieuwe functies te introduceren. Deze updates zijn bedoeld om je spelervaring te verbeteren en je urenlang aan het spel verslaafd te houden.

Dus of je nu een doorgewinterde veteraan of een frisse summoner bent, deze nieuwe spelmodus zal de wereld van League of Legends gegarandeerd opschudden. Bereid je voor op spannende gevechten, onverwachte strategieën en hartverscheurende momenten die je naar meer laten verlangen.

Beste kampioenen in speltype Arena

S-tier kampioenen in de arenamodus van League of Legends (LoL) worden als gebroken beschouwd en worden meta-picks vanwege hun opgeblazen winpercentages. Ze hebben kits en mogelijke Augment-combinaties die de concurrentie gewoon verpletteren. Maar wat onderscheidt hen precies van de rest?

 1. Versatiliteit: S-tier kampioenen hebben vaak een breed scala aan vaardigheden waarmee ze zich aan verschillende situaties kunnen aanpassen. Of het nu gaat om het uitdelen van enorme schade, crowd control of het bieden van utility aan hun team, deze champions kunnen meerdere rollen effectief vervullen.

 2.  

 3. : Een andere kenmerkende eigenschap is hun ultieme vaardigheid, die het tij van gevechten eigenhandig kan keren. Deze ultimates hebben vaak een grote impactradius of veroorzaken verwoestende effecten op vijanden, waardoor ze gamechangers zijn tijdens teamgevechten.

 4.  

 5. Consistentie: In tegenstelling tot kampioenen uit lagere niveaus die situationele sterke of zwakke punten kunnen hebben, hebben kampioenen uit de S-klasse de neiging om een hoge winstkans te hebben in verschillende matchups en teamsamenstellingen. Deze betrouwbaarheid maakt ze tot betrouwbare keuzes, ongeacht de omstandigheden.

S-tier kampioenen

Om de impact van S-tier kampioenen beter te begrijpen, bekijken we een paar voorbeelden die een blijvende stempel hebben gedrukt op de LoL-arena:

 1. Zed: Deze ongrijpbare huurmoordenaar staat bekend om zijn vermogen om waardevolle doelwitten snel uit te schakelen. Met zijn uitzonderlijke burst damage en mobiliteit kan Zed nietsvermoedende vijanden snel uitschakelen voordat hij weer in de schaduwen verdwijnt. Alleen al zijn aanwezigheid dwingt tegenstanders om voorzichtiger te spelen, waardoor hun strategieën veranderen.

 2. Orianna: Orianna heeft een enorme controle over teamgevechten met haar op ballen gebaseerde vaardigheden. Haar ultieme, Shockwave, kan het tij van gevechten keren door meerdere vijanden te verplaatsen en verwoestende combo's voor haar team op te zetten. Haar veelzijdigheid als damage dealer en utility support maakt haar van onschatbare waarde in elke samenstelling.

 3. Thresh: Als support tank champion biedt Thresh ongeëvenaarde utility en crowd control mogelijkheden. Met zijn lantaarnvaardigheid kan hij teamgenoten uit hachelijke situaties redden of gevechten beginnen met zijn haakvaardigheid. De aanwezigheid van Thresh in het spel verandert de manier waarop teams gevechten benaderen fundamenteel door zijn vermogen om vijanden uit te schakelen of bondgenoten te beschermen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele S-tier kampioenen in de arenamodus van LoL, die laten zien welke enorme impact ze hebben in wedstrijden.

Hoe kies je het beste duo-team

De perfecte teamsamenstelling is cruciaal om te domineren in het speltype Arena. Door deze tips te volgen en rekening te houden met de vaardigheden van elkaar aanvullende kampioenen, kun je je kansen op de overwinning maximaliseren.

Optimale teamsamenstellingen

Het is belangrijk om rekening te houden met de sterke en zwakke punten van elke kampioen. Een uitgebalanceerd team bestaat uit kampioenen met verschillende rollen en vaardigheden die effectief samenwerken.

 1. Tank: Een tank in je team is essentieel om schade op te vangen en gevechten aan te gaan. Kampioenen als Malphite of Leona blinken uit in het opvangen van schade terwijl ze hun teamgenoten beschermen, zodat ze de zware schade kunnen uitdelen.

 2. ADC: Een sterke damage dealer die vijanden snel kan uitschakelen. Kampioenen als Vayne of Senna zijn uitstekende keuzes voor het uitdelen van enorme hoeveelheden schade.

 3. Support: Een support champion biedt utility en healing om je team te ondersteunen tijdens intense gevechten. Kampioenen als Soraka of zelfs Thresh kunnen onkraakbaar worden door de juiste Augments te rollen.

 4. <huurmoordenaar< strong="">: Een huurmoordenaar blinkt uit in het snel uitschakelen van doelwitten met een hoge prioriteit. Kampioenen als Zed of Talon hebben een hoge burst damage en mobiliteit, waardoor ze ideaal zijn om squishy tegenstanders uit te schakelen.</huurmoordenaar<>

 5. Utility Mage: Een utility mage in je team voegt veelzijdigheid toe door crowd control-effecten en area-of-effect damage. Kampioenen als Cassiopeia of Orianna kunnen het slagveld beheersen met hun krachtige vaardigheden.

Geweldige kampioenen voor teamsamenstellingen

Als je kampioenen kiest voor je teamsamenstelling in het speltype LOL Arena, kun je kiezen uit de volgende opties:

Tank: Taric, Leona, Nautilus

ADC: Senna, Vayne, Kindred

Support: Thresh, Soraka, Lulu

Assassin: Zed, Kayn, Talon

Mage: Orianna, Zilean, Cassiopeia

Vergeet niet dat dit slechts suggesties zijn voel je vrij om te experimenteren met verschillende kampioenen op basis van je speelstijl en voorkeuren.

Gebroken duo's in de LOL Arena modus

Senna en Tahm Kench

Laten we deze ranglijst beginnen met het dynamische duo Senna en Tahm Kench. Deze twee kampioenen brengen een dodelijke combinatie van nut, crowd control en schade naar de arena. Senna's langeafstandsaanvallen in combinatie met Tahm Kench's tankiness maken ze een uitstekende keuze voor elke teamsamenstelling.

Senna, de Verlosser, staat bekend om haar vermogen om van veraf enorme hoeveelheden schade toe te brengen en tegelijkertijd haar bondgenoten te helen. Met haar passieve vaardigheid Absolution kan ze zielen van gevallen vijanden verzamelen, waardoor haar aanvalsbereik en schade toenemen. Als je haar aan Tahm Kench koppelt, wordt ze nog formidabeler omdat hij haar kan beschermen met zijn Devour-vaardigheid of samen met haar kan vechten.

Tahm Kench daarentegen is een tanky support champion die uitblinkt in het beschermen van zijn teamgenoten. Zijn Thick Skin-vaardigheid geeft hem een krachtig schild dat inkomende schade absorbeert, waardoor hij moeilijk neer te halen is. Met zijn Devour-vaardigheid kan hij een bondgenoot of vijandelijke kampioen helemaal opslokken en op een later moment weer uitspugen. Dit kan zowel defensief worden gebruikt om een teamgenoot te redden als offensief om een vijand te isoleren.

Samen vormen Senna en Tahm Kench een dodelijke combinatie die het slagveld kan domineren. Met Senna die van veraf schade toebrengt en Tahm Kench die bescherming en crowd control biedt, zijn ze een kracht om rekening mee te houden.

Kha'Zix en Mordekaiser

De volgende op onze ranglijst zijn Kha'Zix en Mordekaiser. Deze twee kampioenen brengen een mix van burst damage en duurzaamheid die het tij van de strijd in jouw voordeel kunnen doen keren.

Kha'Zix is een huurmoordenaar die graag op geïsoleerde doelwitten jaagt. Met zijn Void Assault-vaardigheid kan hij kort onzichtbaar worden en zijn bewegingssnelheid verhogen, waardoor hij tegenstanders gemakkelijker kan verrassen. In combinatie met Mordekaiser kan Kha'Zix profiteren van Mordekaisers crowd control-vaardigheden om belangrijke doelwitten te isoleren en uit te schakelen.

Mordekaiser, de Iron Revenant, is een juggernaut die uitblinkt in duelleren en schade opvangen. Met zijn passieve vaardigheid Darkness Rise brengt hij continu schade toe aan vijanden in de buurt en krijgt hij een schild dat is gebaseerd op de hoeveelheid schade die is toegebracht. Met zijn ultieme vaardigheid, Realm of Death, kan hij een vijandelijke kampioen opsluiten in een 1v1-dimensie waarin hij aanzienlijke voordelen krijgt.

Door de burst damage en mobiliteit van Kha'Zix te combineren met de duurzaamheid en crowd control van Mordekaiser, ontstaat een dodelijke synergie waarmee belangrijke bedreigingen op het slagveld snel kunnen worden uitgeschakeld.

Samira en Zac

Dan nu ons volgende duo in de ranglijst: Samira en Zac. Deze kampioenen brengen een mix van hoge schade en verstorende crowd control die een ravage kan aanrichten in het vijandelijke team.

Samira is een ADC (Attack Damage Carry) die gespecialiseerd is in het uitdelen van enorme hoeveelheden schade in gevechten op korte afstand. Met haar passieve vaardigheid kan ze stijlvolle combo's maken door verschillende soorten aanvallen aan elkaar te rijgen. In combinatie met de crowd control-vaardigheden van Zac kan Samira haar verwoestende combo-ketens ongestoord loslaten.

Zac, het geheime wapen, is een tanky jungler die bekend staat om zijn elastische slingshot-actie en zijn ontwrichtende crowd control-vaardigheden. Met zijn Elastic Slingshot kan hij van grote afstanden in de strijd springen en vijanden bij de landing verdoven. Met zijn Let's Bounce-vaardigheid slaat hij omringende vijanden meerdere keren omver, waardoor hun bewegingen worden verstoord en Samira kan profiteren van hun kwetsbaarheid.

Samen vormen Samira en Zac een dodelijke combinatie die uitblinkt in het aangaan van gevechten en het decimeren van vijandelijke teams met hun hoge schade-output.

Vayne en Lulu

Laten we het nu hebben over Vayne en Lulu, een duo dat een mix van mobiliteit, schade en nut naar de arena brengt. Deze champions werken naadloos samen om Vayne te beschermen en haar tegelijkertijd in staat te stellen enorme hoeveelheden schade uit te delen.

Vayne is een scherpschutter die uitblinkt in het vernietigen van tanks en doelwitten met een hoge gezondheid met haar vaardigheid Silver Bolts. Haar Tumble-vaardigheid geeft haar meer mobiliteit en stelt haar in staat om tijdens gevechten snel van positie te veranderen. In combinatie met Lulu's vaardigheden wordt Vayne een onstuitbare kracht.

Lulu is een enchanter support die gespecialiseerd is in het beschermen van haar bondgenoten en het verbeteren van hun mogelijkheden.

Leuk om Champions te spelen in de Arena

 1. Ezreal
  Bekend om zijn uitzonderlijke mobiliteit en hoge burst damage, kan hij met de juiste Augments behoorlijk wat schade aanrichten. Hij vertrouwt volledig op skillshots dus zorg ervoor dat je wat mechanics hebt, anders ben je beter af met een andere kampioen.

 2. Yasuo
  Met zijn ongeëvenaarde behendigheid en verwoestende ultieme kracht is Yasuo een favoriet onder ervaren spelers. Zijn windmuur biedt uitstekende bescherming tegen afstandsaanvallen, waardoor hij het tij van gevechten in zijn voordeel kan keren. Als je hem koppelt aan een kampioen met een betrouwbare knockup, zoals Alistar en Malphite, kan Yasuo echt ninjawerk verrichten.

 3. Thresh
  Als supportkampioen blinkt Thresh uit in crowd control en het beschermen van zijn bondgenoten. Met zijn veelzijdige kit kan hij gevechten aan of afbreken. Probeer Thresh te spelen als je partner Heimerdinger insluit. Er zijn veel geweldige Augments voor Thresh die je maximaal kunt uitbuiten!

  Jinx: Jinx staat bekend om haar ongelofelijke late scaling en wordt een krachtpatser zodra ze genoeg items en Augments heeft verzameld. Met haar langeafstandsraketten kan ze enorme schade toebrengen vanaf een veilige afstand en ze doet het geweldig dankzij de verwijderde Attack Speed-cap.

 4. Malphite
  Als tankkampioen is Malphite dankzij zijn duurzaamheid en crowd control een uitstekende frontlinie-optie. Met zijn ultieme vaardigheid Unstoppable Force kan hij teamgevechten starten en vijanden op hun hoede nemen. Als je je brutaal voelt, kun je volledig voor AP gaan.

 5. Vayne
  Deze hyper carry heeft een kit waarmee ze snel door het veld kan manoeuvreren, waardoor ze een ongrijpbaar doelwit is. Met haar passieve vaardigheid Silver Bolts kan Vayne het pantser van vijanden verscheuren door ware schade uit te delen op basis van hun maximale gezondheid. Dit maakt haar vooral dodelijk tegen tanky personages die vaak worden gekozen in dit speltype. In combinatie met een kampioen met geweldige CC kan haar schade-output onstuitbaar worden.

 6. Samira
  Een andere kampioen die furore heeft gemaakt in de arena. Ze staat bekend om haar flitsende speelstijl en hoge burst damage output en blinkt uit in het uitschakelen van meerdere vijanden tegelijk. Met Samira's ultieme vaardigheid, Inferno Trigger, kan ze een golf kogels afvuren die enorme effectschade aanrichten terwijl ze zichzelf geneest voor elke vijand die wordt geraakt. In combinatie met krachtige Augments en betrouwbare CC van haar duopartner kan Samira als geen ander knallen.

Strategieën voor succes

Om de rangen te beklimmen en te domineren in LoL Arena, is het cruciaal om een solide strategie te hebben. Hier zijn een paar strategieën die je kunnen helpen succes te boeken:

 • Early Game Aggression: Richt je in de vroege rondes op het veiligstellen van kills en maak er een 2v1 van in jouw voordeel. Dit kun je doen door de voorkeur te geven aan squishy champions of degene met de sterkste early game presence.

 • Economiebeheer: Je goud efficiënt beheren is essentieel voor succes op de lange termijn. Zorg ervoor dat je een plan maakt voor het bouwen van voorwerpen, rekening houdend met de vijandelijke Champions en Augments die je onderweg oppikt.

 • Positioneren: Het goed positioneren van je kampioenen op het slagveld kan een gevecht maken of breken. Houd rekening met factoren zoals ranged vs melee matchups, het beschermen van key carries en het maximaliseren van area-of-effect damage.

Door deze strategieën toe te passen naast de kampioensranglijsten en teamsamenstellingen die bij jouw speelstijl passen, vergroot je je kansen op de overwinning in LoL Arena.

Veel geluk, Summoner!